Hätä sähkön hinnasta ja populismi

Sähkön hinta on kallista ja ihmisillä on hätä. Syy tähän juontuu Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Venäjän painostustoimista energia-aseella ja Euroopan pakotteista. Energiajärjestelmässä vain ei ole ollut pitkään aikaan sellaista löysää joka kykenisi tähän vastaamaan. Nyt energiasta tekee tiukkaa ja hinnat ovat korkeat. Oikeastaan ainoa mitä on nyt tehtävissä on säästää energiaa ja huolehtia siitä että ihmisillä joilla oikeasti on tiukkaa tuetaan tästä yli.

Helppoja ja varmasti toimivia ratkaisuja ei ole ihan yksinkertaista löytää. Esimerkiksi suora sähkön hinnan alentaminen tai tuki kulutukselle valuu helposti niille jotka eivät sitä tarvitse, sillä suurituloiset käyttävät enemmän sähköä kuin matalatuloiset.

Nyt on kuulunut erilaisia esityksiä tilanteen ratkaisemiseksi. Olin mukana kirjoittamassa tekstiä useamman vihreän kanssa siitä, miltä tilanne näyttää omasta vinkkelistä. Se on luettavissa esimerkiksi Viitteen sivuilta: https://www.viite.fi/2022/12/14/huonot-ratkaisut-energiakriisiin-voivat-kostautua/

Mutta. Tarve tehdä jotain on voimakas, varsinkin kun vaalit ovat lähellä. Suomi on toistaiseksi selvinnyt hyvin energiakriisistä joten toivottavasti löytyy jäitä hattuun.

Yksi ajatus artikkelista “Hätä sähkön hinnasta ja populismi”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: